Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Mikulášská nadílka dorazila i do Paraplíčka

PRACHATICE – 7. prosince 2019 – 14:20 - Ani letos Mikuláš nezapomněl na děti z naší mateřské školy a přišel i se svou družinou. Doprovázel ho andílek a dva čerti.

      

   Z redakční pošty: Mirka Studená a Helena Turková Kubátová - MŠ Česká – Paraplíčko

  

   Děti se sice tvářily statečně, ale bylo vidět, že některé mají veliké starosti se svými hříšky: „Budou ti čerti vědět, že trochu zlobím, nechci jíst špenát a čočku a taky mě nebaví uklízet hračky?“ Čerti to všechno samozřejmě věděli, ale Mikuláš se za děti přimluvil a směly se vykoupit básničkou nebo písničkou.



   To děti zvládly výborně, básničky měly připravené a druháci čerty dokonce naučili písničku i s tanečkem. Nakonec si nadílku od andílka odnášeli úplně všichni a podáním ruky slíbili čertům a Mikulášovi, že se opravdu, ale opravdu polepší. Mikuláš děti ujistil, že se určitě za rok vrátí a přesvědčí se, zda dodržely slib a v kouzelné knize se už neobjeví žádné zápisy o neuklízení hraček, žalování a podobně.



   Jen co se vzácní hosté rozloučili a zavřely se za nimi dveře, rozeznělo se každou třídou hlasité sdělování dojmů a úvahy nad tím, jak to asi dopadne večer doma. Je moc dobře, když se mají děti na co těšit a čím víc příležitostí pro těšení jim připravíme, tím bude na světě veseleji dětem i dospělákům. A my už se budeme připravovat na Vánoce a těšit na Ježíška. 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena