Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Nerudovka připravila po roce mezinárodní turnaj v šipkách

VIMPERK – 23. listopadu 2019 – 14:45 - V úterý 5. listopadu znovu po roce připravila naše škola mezinárodní turnaj v šipkách, který byl pořádán pod patronací kraje.

      

   Z redakční pošty: Marie Staňková, Střední škola a Základní škola, Vimperk

  

   Navštívili nás už tradičně zástupci z naší německé partnerské školy z Bamberka a společně jsme strávili velmi příjemný den ve sportovním areálu v Dubu. Velice mile nás překvapila vedoucí německého soutěžícího družstva Irma Savič, která si připravila zahajovací proslov za německou stranu v češtině.



   Poté se představili s prezentací práce na odborném výcviku dva žáci z Bamberka. Naši soutěžící jejich představení ocenili spontánním potleskem. Účastníkem turnaje byl také náš bývalý kolega Jaromír Starý, který působil zároveň jako tlumočník mezi českou a německou stranou.



   Pro lepší vzájemné poznání se proti sobě postavila dvě smíšená česko-německá družstva. V jednotlivcích se na prvním místě umístil žák naší školy, který studuje druhý ročník oboru Opravář zemědělských strojů Vít Kanaloš. Naopak v kategorii družstev vyhráli němečtí studenti. - Během celého soutěžního klání vládla velmi přátelská a pozitivní atmosféra. Těšíme se na další setkání v roce 2020.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena