Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Listopad připomněli pionýrským slibem i spartakiádou

STRUNKOVICE nad BLANICÍ – 19. listopadu 2019 – 15:05 – Strunkovická základní škola si připomněla výročí Sametové revoluce v listopadu roku 1989 projektovými dny.

      

   Z redakční pošty: Za ZŠ Strunkovice nad Blanicí Milada Mušková

  

   Už ve čtvrtek 14. listopadu se děti pilně připravovaly. Podívaly se na dokument o 17. listopadu a následných událostech, luštily, připravovaly různá vystoupení a hry. A v pátek vše vypuklo! Tělocvična byla vyzdobena a nachystána na oslavu. Žáci i učitelé si připomněli nejen samotný výroční den, ale i to, jak se žilo v osmdesátkách.



   Prvňáci přišli s hesly z demonstrací, třeťáci sehráli pohádku, čtvrťáci složili pionýrský slib a nezapomněli strhnout šátky se zvoláním „Máme rádi svobodu!“ Na ně navázali druháci jako skauti ze znovuobnovené organizace. Páťáci skvěle předvedli spartakiádu a sklidili velký potlesk. Druhostupňáci zazpívali písničky Olympicu, Michala Davida a nezapomenutelné Holky z naší školky.



   Menším spolužákům udělali módní retro přehlídku a pak už se jim věnovali při hrách z dob minulých. Malí žáčci si vyzkoušeli přebírání, skákali panáka, hráli školku s míčem a se švihadly, protáhli tělo při skákání gumy. Velcí jim vše trpělivě ukazovali, radili, učili. Jako odměnu si na závěr losovali retro dobroty! Všem patří velké poděkování! 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena