Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová
Někdo peče mětýnky, jiný hnětýnky, ale
výsledek je tak či tak skvělý. Obec baráčníků Vitoraz v
Prachaticích, nejen v rámci projektu Baráčníci, věrni
tradicím, podpořený městem Prachatice, ale i jindy, se snaží
dodržovat regule a zachovávat tradice. Jednou z nich je
pečení hnětýnek/mětýnek.
Ani v letošním roce, přes všechna nařízení a opatření, si
nenechávají tuto tradici vzít a na „Havelské posvícení“
připravují pro sebe a své přátele sladké potěšení.
Co vy na to? Pustíte se do toho také? Na obrázku nejsou
hnětýnky, mětýnky třeba jako od profesionálů, ale dobré jsou
a to mi věřte.
Možná pro vás inspirace na dny, kdy jsme povětšinou dona.
Recept od rychtářky Věry Davidové: 400 g hladké mouky, 25 g
másla (nebo na půl s Hérou), 125 g cukru, 2 žloutky,
vanilkový cukr, 2 lžíce smetany,
Pochlubte se svými výrobky a pošlete nám fotografii těch
vašich hnětýnek, nebo mlýnek, anebo ten váš osvědčený recept
na email:
hana.rabenhauptova@mupt.cz
|
|
|
|
|
|
OD ČTENÁŘŮ |
|
|
|
|
|
PRACHATICKOnews.cz
Husova
68, 383 01
redakce@prachatickonews.cz
|
|
|
|
|