Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Baráčníci zachovávají tradice. Pečou i letos hnětýnky

PRACHATICE – 17/10 2020 - 11:12 – Prachatičtí baráčníci z obce Vitoraz i letos pečou hnětýnky. Pokud také pečete, můžete se o své výtvory na fotografiích podělit.

      

   Z redakční pošty: Hanka RH+ Rabenhauptová

  

Někdo peče mětýnky, jiný hnětýnky, ale výsledek je tak či tak skvělý. Obec baráčníků Vitoraz v Prachaticích, nejen v rámci projektu Baráčníci, věrni tradicím, podpořený městem Prachatice, ale i jindy, se snaží dodržovat regule a zachovávat tradice. Jednou z nich je pečení hnětýnek/mětýnek.

Ani v letošním roce, přes všechna nařízení a opatření, si nenechávají tuto tradici vzít a na „Havelské posvícení“ připravují pro sebe a své přátele sladké potěšení.
Co vy na to? Pustíte se do toho také? Na obrázku nejsou hnětýnky, mětýnky třeba jako od profesionálů, ale dobré jsou a to mi věřte.



Možná pro vás inspirace na dny, kdy jsme povětšinou dona. Recept od rychtářky Věry Davidové: 400 g hladké mouky, 25 g másla (nebo na půl s Hérou), 125 g cukru, 2 žloutky, vanilkový cukr, 2 lžíce smetany,

Pochlubte se svými výrobky a pošlete nám fotografii těch vašich hnětýnek, nebo mlýnek, anebo ten váš osvědčený recept na email: hana.rabenhauptova@mupt.cz 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena