Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Týden knihoven oslavila knihovna společně s dětmi

PRACHATICE – 8/10 2020 - 16:04 – Týden knihoven slavilo oddělení pro děti a mládež s příjemnou návštěvou. Přijeli spisovatelé Klára Smolíková a Jiří Walker Procházka.

      

   Z redakční pošty: Lucie Jiraňová - Městská knihovna Prachatice

  

Oba autoři se věnují také literatuře pro dětské čtenáře, a proto se v knihovně setkali právě s nimi. Klára Smolíková se věnovala třeťáčkům ze ZŠ Vodňanská a ZŠ Národní. V programu s názvem Začarovaný Hvozd: Vytvoř si vlastní knížku si děti skutečně v průběhu hodinu a půl dlouhého workshopu vytvořily vlastní variantu příběhu.

Stvořily si své hrdiny, navrhly tajemné lesní duchy a na mapě pojmenovaly místa, kde se jejich knížka odehrává. Někteří žáčci předvedli při tvoření skutečně velkou kreativitu! Zatímco menší děti pracovaly s paní Smolíkovou, v dalších prostorách knihovny se starším spolužákům věnoval Jiří Walker Procházka.

Jeho program Průlet fantastickými světy je určen pro druhý stupeň ZŠ a jak u osmákům ze ZŠ Zlatá stezka 240, tak u sedmákům ze ZŠ Vodňanská měl úspěch. Pan Procházka je sám úspěšným autorem fantasy literatury a jeho vyprávění bylo skutečně velmi poutavé. Svoji druhou besedu dokonce pro velký úspěch prodloužil o půl hodiny!

Věříme, že tato milá návštěva potěšila děti i jejich paní učitelky, a že i pro ně byla oslava Týdne knihoven příjemným zážitkem. 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena