Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Osmáci z Vodňanky obhlédli svá možná budoucí pracoviště

PRACHATICE – 13. listopadu 2019 - 16:15 - Den válečných veteránů slavili žáci osmých ročníků Vodňanky společnou exkurzí se svými vrstevníky z partnerské školy z Grafenau. 

      

   Z redakční pošty: Pavel Študlar, ZŠ Vodňanka 

  

   Díky spolupráci s Christinou Reiteberger z Agentur für Arbeit Passau obě skupiny navštívily německou firmu KNAUF AMF a českou STS Prachatice. Společnost našich západních sousedů se zabývá výrobou sádrokartonových desek s pestrými účely – akustické na odhlučnění nebo naopak rozezvučení prostoru, protipožární či výsuvné jako stojany na projektory.



   Během návštěvy jsme si prohlédli haly, postupy výroby a dozvěděli se, že mzda učně v této firmě odpovídá zhruba platu učitele u nás. Po výborném obědě v Propst-Seyberer-Mittelschule jsme se přesunuli na do našich luhů a hájů na Traktorku a do firmy Stroje technika a servis, která má tradici od konce 50. let minulého století. Vyrábí lesnické a zemědělské stroje a zabývá se i speciální zemědělskou výrobou. Zde mohli žáci opravdu přičichnout k práci, jako je svařování, barvy, lakovna a díky praktické ukázce ultrazvuku a vzlínání a ověřit odolnost a trvanlivost produktu. Den byl velmi zajímavý a třeba někoho inspiruje při hledání budoucího povolání.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena