Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  ČERNOBÍLÉ ROKY: V Prachaticích se točil Kosmický motocykl

PRACHATICE - 15. května 2020 - 11:06 - Dnes otevíráme archiv negativů fotografa Zdeňka Přibyla, a sice záběry z natáčení filmu Kosmický motocykl režiséra Jaroslava Balíka v roce 1978.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Pokud vám název nic neříká, pak připomeneme, že premiéru měl tento film v roce 1979 pod titulem Já jsem Stěna smrti. Filmu patří čestné místo ve filmografii herce Josefa Kemra, který v něm ztvárnil hlavní roli - stárnoucího pouťového kaskadéra Piskáčka. To je muž, který na potulných štacích vystupuje pod uměleckým jménem Alfieri-Stěna smrti. Dá se dohromady s mladým motorářem Milanem a díky němu Piskáček získá i vysněný „glóbus smrti“, na kterém už dlouho touží předvádět své umění...

   Ve filmu hráli také Eva Sitteová, Ľubomír Paulovič, Pavel Zedníček, Jiřina Jelenská nebo Josef Somr. Dodejme ještě, že autorem scénáře filmu byl Štefan Sokol a za kamerou stál Jan Otčenášek.

   Točilo se na prachatickém Velkém náměstí, které se ovšem tehdy jmenovalo Náměstí Klementa Gottwalda. Všechna okna v okolních domech byla doslova obsypána zvědavými diváky. Některé scény se natáčely i na prachatické Skalce. Prachatice měli filmaři vždy ve velké oblibě. Ještě si to někdy ukážeme.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena