Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Ke sv. Petrovi a Pavlovi se vrátil po karanténě život

STARÉ PRACHATICE - 26. dubna 2020 - 18:38 – Po týdnech bez společenského života se v Prachaticích konala opět veřejná akce. Byla to mše u sv. Petra a Pavla.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Do veřejného dění v Prachaticích se začíná vracet život. První událostí v tomto směru se stala v sobotu 25. dubna mše u sv. Petra a Pavla na hřbitově ve Starých Prachaticích. Bohoslužby povolila vláda konat původně až od pondělí a na jejich posun už na pátek a víkend reagovali farnici pozvolna. Na první bohoslužbu, kterou sloužil původem polský kaplan Rafael Maca, přišli v sobotu dva věřící.

   Na ty další v neděli, které celebroval vikář Petr Plášil, už dorazil maximální povolený počet patnácti lidí. Bohoslužby se konají v rouškách, u vchodu je desinfekce, věřící musí udržovat rozestupy, pokud nejsou z jedné rodiny, při přání pokoje se nepodávají ruce a kněz si před svatým přijímáním desinfikuje dlaně a prsty. Na bohoslužby je třeba se objednat.

   Kostel sv. Petra a Pavla byl na jihu Čech jedním z prvních, kde se bohoslužby po karanténě konaly. Snad je to symbolické i v tom, že jde o jeden z nejstarších jihočeských kostelů s románskými základy.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena