Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Školáci vyzpívali pro komunitní centrum 11 982 korun

PRACHATICE - 14. února 2020 - 22:10 - Mateřská škola a základní školy v Prachaticích uspořádaly ve čtvrtek 13. února koncert ve prospěch dostavby komunitního centra v KreBulu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Diváci při benefičním koncertu hudebních a pěveckých souborů ze všech prachatických škol zcela zaplnili hlediště městského divadla. Večer uváděli hned dva Malí princové v duchu populární knihy světoznámého spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho.

   Před každým vystoupením si diváci poslechli kousek historie výstavby komunitního centra KreBulu, od prvotního nápadu, zpracovaného záměru, získávání finančních prostředků, zahájení výstavby a znovu cestu za dalšími financemi, která dosud neskončila. Vyprávění provázela i řada věčně aktuálních myšlenek z Malého prince. Ten, jak známo, přinesl na Zemi tajemství čistého srdce, dobra a krásy.

   Na jevišti prachatického divadla postupně vystoupily děti z Mateřské školy Prachatice, ZŠ Národní, ZŠ Vodňanská, ZŠ Zlatá stezka a Montessori ZŠ Národní. Na dobrovolném vstupném se vybralo 11 982 korun. Benefiční koncert vymyslely a zrealizovaly ředitelky prachatických škol. Od Malého prince na závěr koncertu převzaly jako poděkování rudé růže.

   Veřejná sbírka společnosti KreBul, o.p.s. ve prospěch rekonstrukce půdních prostor mezigeneračního domu Křižovatka u parku v ulici Zlatá stezka 145 v Prachaticích začala letos v březnu a stále běží. Přispět do ní je možné osobně v prostorách organizace, kde je k dispozici pokladnička, případně na transparentní účet číslo 287392928/0300.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena