Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Nadšení senioři opět plavali v bazénu přes La Manche

PRACHATICE - 2. února 2020 - 10:20 - Prachatičtí si v sobotu odpoledne mohli díky závodu stoletých dvojic zdarma zaplavat. Závod se do Prachatic vrátil po roční pauze.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

   Již šestým rokem se prachatičtí senioři mohli zúčastnit celostátní plavecké štafety Senzačních seniorů nesoucí název Přeplav svůj La Manche. Každé soutěžící dvojici muselo být v součtu přes hranici sta let. Nad prachatickým plaváním převzala záštitu Markéta Pechová, která jako jediná handicapovaná žena překonala La Manche. Soutěže však kvůli nemoci nemohla navštívit a tak ji v roli organizátora zastoupil ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa.

   Plavecká soutěž se po nucené roční pauze vrátila zpět do prachatického bazénu. Uplynulý rok byl totiž bazén v Prachaticích rekonstruován a soutěž proběhla ve volarském bazénu. Zaplavat si se soutěžícími byl místostarosta Prachatic Miroslav Lorenc. "Je to paráda, sám jsem jako mladý kluk závodně plaval. Čím je člověk starší, tím toho pohybu ubývá, ale ve vodě člověk zapomene na svůj věk. Držím vám palce," popřál necelé desítce soutěžících.

   Soutěž si také nenechal ujít nový ředitel Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák. "Jsem rád, že se dělají takové akce a také já tohle budu podporovat. Všem přeji hodně štěstí," řekl Karel Dvořák. I když oproti loňským létům bylo plavců o něco méně, výkony a nadšením rozhodně nezůstali pozadu. Po skvělých plaveckých výkonech se soutěžící v hale bazénu mohli podívat na ukázku první pomoci ČČK Prachatice. 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena