Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Otevřené dveře populární Nerudovky pro zájemce

VIMPERK, PRACHATICE - 30. ledna 2020 - 16:58 - Cyklus Dnů otevřených dveří v SŠ a ZŠ Vimperk, zahájený už v listopadu, dorazil v úterý 28. ledna do cíle.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL a LUCIE SANDANY 

  

   Populární Nerudovka, podle sídla SŠ a ZŠ ve Vimperku, je moderní, dynamicky se rozvíjející odborná škola s dlouholetou a úspěšnou tradicí výuky. Nabízí studium v širokém spektru oborů vhodných pro chlapce i pro děvčata, od elektro přes služby až po stavební a zemědělské. V její nabídce najdou zájemci obory studijní zakončené maturitou stejně jako obory učební, na jejichž konci je čekají závěrečné učňovské zkoušky a výuční list. Studenti této školy zpravidla nekončí na úřadu práce a ve zvolených oborech je čeká dobrá budoucnost.

   Dát tohle všechno ve známost - to je jedním z hlavních cílů pořádaných Dnů otevřených dveří, se kterými škola začala už vloni v listopadu. Letošní první kolo přijímacích zkoušek tu bylo vyhlášeno v pondělí 27. ledna, přihlášky na všechny obory se musí odevzdat do 1. března. Samotné přijímací řízení do tříletých oborů s výučním listem se uskuteční 22. dubna a pro čtyřleté a nástavbové obory 30. dubna.

   Od počátku loňského listopadu připravila škola na pracovištích ve Vimperku, Nerudova 267, v Prachaticích, Kasárenská 1134, a ve vimperské školní restauraci Sv. Rafael v Brantlově ulici čp. 244, celkem sedm Dnů otevřených dveří. Chodí se podívat, popovídat, poinformovat většinou žáci posledních ročníků základních škol se svými rodiči a nezřídka i prarodiči, kteří mají ke škole osobní vztah. Cestu tam najdou ale i děti z mateřských škol a také skupiny seniorů.

   Právě seniory jsme také potkali v úterý na prachatickém pracovišti školy, jak v jídelně, kde podrobně zpovídali vedoucího odborného výcviku Antonína Olaha z receptů a přípravy pokrmů, tak ve stále rozšiřovaném školním minimuzeu, kde obdivovali například litinové formy na pečení a vůbec si tu mezi kuchyňskými retro předměty připomněli své mládí. Mnozí ze seniorů či seniorek jsou také absolventy tohoto učiliště. A prý by si ho klidně dali znovu...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena