Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Poslední leč volarských myslivců v sále radnice

VOLARY – 13. ledna 2020 – 17:35 – Víkendová poslední leč byla vyvrcholením práce spolku cechu svatého Huberta ve Volarech. A jejich zábava se tradičně vyvedla a bavila.

      

   Foto: LADISLAV BERAN 

  

   Poslední leč volarských myslivců měla vše, co svatý Hubert nařizuje. Začíná se fanfárou Halali, následuje přípitek levou rukou, vyhlášení krále lovu a myslivecký soud. Ten vyhlásil králem lovu Miroslava z Volarského spolku a jeho právem se stalo být přísedící u soudu a rovněž dát něco do vínku, aby kasa nebyla prázdná.

   Soud se nesl v duchu myslivecké latiny a postupoval podle čtyř paragrafů, z nichž ten čtvrtý je zásadní, neboť říká, že soudní stolice je spravedlivá a žalobce má vždycky pravdu. Soud se nese v duchu recese, a má za cíl pobavit a to ten volarský splnil beze zbytku. Poplatek za soudní výlohy byl symbolický a do klobouku přispěl každý rád.

   Zábava byla výborná - nechyběla bohatá tombola, srnčí guláš, raut z jelení a spárkaté zvěře a dalších dobrot. K tomu všemu hrála Netolická pětka nepřebernou nůši mysliveckých písní a pro mladé adjunkty nechybělo i něco modernějšího.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena