Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Požehnáním začala na Nový rok Tříkrálová sbírka

PRACHATICE - 3. ledna 2020 - 8:45 - Při Novoroční bohoslužbě v kostele sv. Petra a Pavla požehnal vikář římsko-katolické církve otec Petr Plášil koledníkům Tříkrálové sbírky.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Novoroční bohoslužbu věnuje římsko-katolická církev slavnosti Matky Boží Panny Marie. V závěru mše požehnal vikář Petr Plášil od sv. Jakuba Většího v Prachaticích koledníkům předměty Tříkrálové sbírky. Bohoslužbu provázel Chrámový sbor, nechyběli Tři králové ani koledníci se svými dospělými vedoucími.

   Otec Petr popřál každému farníkovi odcházejícími po mši požehnaný rok a předal mu originální grafiku pf 2020. Podkladem výstižného přání je fotografie oltáře prachatického kostela sv. Jakuba Většího v lešení při probíhající rekonstrukci.

   Tříkrálová sbírka na Nový rok začala a potrvá do 14. ledna. Koledníci vyrazí do obcí, měst a domácností regionu už podvacáté. Výtěžek půjde z části na organizování sbírky, pomoc v zahraničí a diecézi, ale hlavně na sociální služby, které provozuje prachatická farní charita. Jde o azylový dům pro matky s dětmi, azylový dům pro muže a o terénní program Most. 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena