Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Jubilejní 40. Štěpánský běh v Prachaticích se vydařil

PRACHATICE - 27. prosince 2019 - 16:01 - Tradiční atleticko společenský podnik Štěpánský běh přinesl ve čtvrtek 26. prosince opět řadu novinek. Hlavně se ale běhalo ostošest.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL a JIŘÍ FUCHS

  

   Letos se číslice v názvu populárního Štěpáňáku, který pořádala TJ Tatran Prachatice, oddíl atletiky, s Městem Prachatice a Sportovními zařízeními Prachatic, pěkně jubilejně zakulatily - 40. ročník, a zároveň 15. ročník jako Memoriál Jindry Fiedlera, skvělého maratonce a zakladatele Štěpánského běhu. Hlavní závod se už devět let běhá v rámci Jihočeského běžeckého poháru. "Pro prvních 150 závodníků, kteří se k letošnímu závodu na trati 5 a 10 kilometrů přihlásili, jsme připravili startovní tašky s trikem závodu a pozornostmi od sponzorů,“ řekl hlavní organizátor Jan Plánek.

   Organizátoři běhu také letos spustili web závodu https://stepanskybeh.prachatice.eu, který se ohlíží za minulými ročníky ve fotografiích i ve výsledcích. Novinkou letos byla i velkoplošná obrazovka v místě startu a cíle závodu před branou městského stadionu. Svou skvělou myšlenku tak realizoval fotograf Jiří Fuchs, který na plazmě promítal své fotografie a také snímky Zdeňka Přibyla z historie Štěpánského běhu. Nová byla i trika se symbolem závodu a jmény vítězů všech ročníků. Ta se ostatně najdou i v pěkné brožuře - ročence k historii Štěpánského běhu pro závodníky a hosty.

   O závody samotné byl i letos velký zájem, počínaje dětskými kategoriemi až po hobby závod na pět a hlavní závod na deset kilometrů. "Závod byl velmi kvalitně obsazen a byly k vidění rychlé časy. Celkovým vítězem se stal Jan Kreisinger v čase 32:27. Na druhém místě skončil David Vaš v čase 32:48 a třetí byl Jiří Csirik 34:23. V ženách zvítězila Veronika Šindelářová v čase 40:36, na druhém místě se umístila Gabriela Loskotová za 42:34 a na bronzový stupínek vystoupala Olga Lebedová za 42:58," píše o výsledcích webový portál Jihočeského běžeckého poháru zde. 

   Za zmínku stojí i ceny pro vítěze a ostatní závodníky - krásné medaile pro nejmenší a mladé, věcné dárky, a samozřejmě tradiční pohár pro celkového vítěze a k tomu pro něj letošní novinka - automobil Škoda Skala zapůjčený firmou Auto Ševčík Prachatice na víkend s plnou nádrží!

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena