Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Skauti lidem přinesli vytoužené Betlémské světlo

PRACHATICE - 23. prosince 2019 - 10:15 - Toužebně očekávané Betlémské světlo přinesli v neděli 22. prosince nejen farníkům prachatičtí skauti. Roznášet ho budou na Štědrý den.

      

   Foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Světlo zapálené v hebrejské osadě Betlém, kde se podle Písma a tradice narodil Ježíš, dorazilo o čtvrté neděli adventní do římsko-katolického kostela sv. Petra a Pavla ve Starých Prachaticích, který je prachatickým farním kostelem po dobu probíhajících oprav kostela sv. Jakuba Většího. Skauti z prachatického střediska Zlatá stezka zapálili velkou svíčku v tradiční schránce a také Betlémské světlo hned rozdávali dětem a farníkům. 

   Po příchodu Betlémského světla pokračovala tradiční mše svatá. K jejímu průběhu významně přispěl Chrámový sbor od sv. Jakuba Většího v Prachaticích, který vede regenschori Veronika Kraliková. 

   Světlo budou mladí skauti na Štědrý den v Prachaticích rozdávat zájemcům po městě. Přehled míst a rozpis časů, kde a kdy si budou moci v Prachaticích lidé připálit svíčku, a také další zajímavosti o Betlémském světle najdete zde. Přinesení světla až domů lze objednat zasláním SMS na telefonní číslo 604 816 018 nebo na e-mailu svetylko@skautiprachatice.cz. Informovala o tom Vladimíra Šmajclová z prachatického skautského střediska.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena