Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Třetí neděle adventní v Prachaticích byla opět bohatá

PRACHATICE - 16. prosince 2019 - 15:27 - Tradičně bohatá byla na Velkém náměstí v Prachaticích třetí neděle adventní. Sníh, který se letos opět loudá, nahradili tentokrát Sněhoskřítci.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Už brzy po nedělním obědě se na prachatickém centrálním náměstí rozložily stánky s převážně vánoční tématikou nebo dobrotami a horkým punčem. Pro děti tu byla připravena loutková pohádka Čert a Káča. Těšila se velkému zájmu. Potlesku se dostalo i ženskému komornímu sboru Maraveja, který dostal slovo po pohádce. Pomalu se stmívající Velké náměstí pak oživili Sněhoskřítci. Nejdříve se rozběhli po rynku a zlobili hlavně děti - brali jim svačinu nebo je proháněli s cukrovou vatou. Pak zpívali, tancovali, předvedli i "myčku" na děti, vyfukovali bubliny a kouzlili. Byli prostě okouzlující a hlavně - vtáhli děti do hry.

   Mezitím se ve sklepích Staré radnice střídali malí i velcí návštěvníci na výstavě zdobených vánočních stromků a hlasovali, který je podle nich nejkrásnější. Fungovala tu také andělská pošta, která doručovala Ježíškovi kreslená dětská přání. Tlačenice byla také u stolu paní pekařky Růženy Vincikové, kde děti mohly popustit uzdičku své fantazii a samy ztvárnit z těsta své nápady.

   Na hlavním pódiu na náměstí pak začal koncert skupiny Wild Sticks s programem Christmas Tour 2019. Kolem osmnácté hodiny zapálil místostarosta Jan Klimeš třetí, pastýřskou svíci na adventním věnci města. A koncert skvělých hudebníků a zpěváků pak pokračoval na vánoční notu ke spokojenosti návštěvníků.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena