Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko: Helekal, Ulrychovci i paní Hegerová

PRACHATICE - 7/11 2020 - 14:17 - Rok 1976 byl pro fotografa, z jehož archivu pravidelně vybíráme, rokem změn: Nový fotoaparát a první snímky z koncertů populárních zpěváků.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Velký a na reportáž trochu neohrabaný fotoaparát na střední formát Pentacon six TL vyměnil tehdy právě za lehčí jednookou japonskou zrcadlovku Petri TTL na kinofilm. A první štace, kde ji vyzkoušel, byly koncerty populárních zpěváků ve velkém sále prachatického Národního domu.

Zpěvák Jiří Helekal, který se právě vydával na sólovou dráhu, tu zazpíval 21. května 1976. Šlo mu to výborně a měl úspěch. Následující rok na jaře, konkrétně 30. dubna 1977, patřil Národní dům sourozencům Haně a Petrovi Ulrychovým a jejich kapele Javory, kterou založili v roce 1974.

Druhá polovina sedmdesátých let byla ještě dobou, kdy zpěváci a zpěvačky nedělali fóry před fotografy a focením. "Já si vám stoupnu," řekla 15. května 1977 na prknech pódia v Nároďáku během písničky královna šansonu paní Hana Hegerová našemu fotografovi. Ten stačil zblízka udělat dva snímky, než řekla "Dost!" a sál jim zatleskal. Ale fotit mohl Zdeněk Přibyl bez problémů i během celého jejího koncertu...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena