Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko: Ochotníci hráli Dámského krejčího

PRACHATICE - 24/10 2020 - 8:35 - V archivu černobílých negativů Zdeňka Přibyla nacházíme i snímky z kulturních pořadů. Včetně představení prachatických ochotníků.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

To, ze kterého vám přinášíme dnešní fotografie, se jmenovalo Dámský krejčí a jejím autorem byl pařížský dramatik a později král věhlasný komedií Georges Feydeau. Ano i na tohoto autora, nazývaného pro velké úspěchy svých frašek králem vaudevillu, si troufli v roce 1978 prachatičtí ochotníci pod režijním vedením Josefa Němečka.

Protože prachatické Městské divadlo bylo v letech 1973 až 1981 v rekonstrukci, soubor, který byl dalším pokračovatelem Spolku divadelních ochotníků založeného v Prachaticích v roce 1928, dostal od města neobývaný byt jako zkušebnu, klubovnu a sklad kostýmů. Generálky a premiéry probíhaly na venkovských jevištích v okolí.

Tehdejší Divadelní soubor Městského kulturního střediska Prachatice s hrou procestoval řadu míst v regionu a představil se s ní úspěšně i v Prachaticích v Národním domě. Jako všude, těšil se i tady příběh doktora Moulinota, váženého občana a lékaře s jednou ordinací, jednou ženou, jednou milenkou a jednou tchyní značné pozornosti diváků. Ti své ochotníky doslova milovali...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena