Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Prachatická Dřípatka dostala nové prostory za 22 milionů

PRACHATICE – 23/9 2020 - 13:57 – Prachatické Centrum ekologické výchovy Dřípatka dostalo nové prostory. A také nového zřizovatele. Náklady překročily 22 milionů korun.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL

  

Centrum ekologické výchovy Dřípatka od letošního srpna zřizuje Jihočeský kraj a spravuje ho prachatický dům dětí a mládeže. A dnes dostalo centrum prostory. Ty zaplatila celé prachatická radnice, když do nich investovala přes 22 milionů korun. Dřípatka dosud fungovala pod hlavičkou Vodňaky v Rumpálově ulici v nevyhovujících prostorách. Město, které pro krajské zařízení vybudovalo nové prostory, na investici použilo i vlastní peníze z nájmu, který si kraj pro Dřípatku předplatil.

Pro Dřípatku město našlo prostory v uzavřených pavilonech základní školy Zlatá stezka. Ty byly uzavřeny od roku 2007, kdy se tehdejší vedení města pokusilo rozdělit školu na dvě části a druhý stupeň přesunout na Národku. Z plánu po demonstracích a protestech sešlo, ale část školy byla uzavřena a hledalo se pro ni dlouho trvalé využití.

Dnešní slavnostní otevření doplnilo také zasazení stromu, který bude symbolizovat spolupráci kraje, města, školy a Dřípatky. Ta se přitom věnuje zejména tvorbě ekologických výukových programů pro školy nejen v našem regionu. Také realizuje vlastní projekty v oblasti ochrany přírody, výchovy, vzdělávání a osvěty a má i své kroužky zaměřené třeba i na folkloristiku a regionalistiku. Práce centra navazuje mimo jiné i na činnost Aleše Záveského a Bohuslava Nauše, coby zakladatele ekologické a environmentální výchovy v Čechách, kteří působili v Prachaticích a okolí.

 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena