Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Netolice slavily 125 let s železnicí i s trochou lehké erotiky

NETOLICE – 21/9 2020 - 16:22 – Lokální železniční trať z Dívčic do Netolic si celý letošní rok připomíná velké výročí. Existuje už 125 let a o víkendu proto hodně slavila.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL

  

Osobní doprava už na trati pravidelně nejezdí, ale o to více sobotní oslavy ukázaly její popularitu. O oslavu se postaralo netolické muzeum, které připravilo o místní dráze velkou výstavu a také Stifterův pošumavský železniční spolek z Vimperka, který si dal do vínku péči o šumavské a pošumavské lokálky a také zvelebování života kolem nich.

A nabídka programu byla velká a lákala. Na nádraží bylo možné se svést drezínou a také speciálním vlakem Českých drah, který byl pojmenován po bývalém netolickém starostovi Oldřichu Petráškovi, kterého spolek při oslavě také připomněl. „Byl velkým nadšencem a podporovatelem železnice,“ řekl o něm Roman Hajník, který za spolek oslavu moderoval.



Na nádraží také nechyběl prodej upomínkových předmětů, netoličtí hasiči tu vystavili svou techniku včetně historické parní stříkačky a z nádraží na zámek Kratochvíle a k muzeu vozil zájemce historický autobus Škoda RTO 706 pocházející ze sbírky společnosti Jihotrans. Tyto autobusy se vyráběly hlavně v 60. letech.

A po poledni se před muzeem křtila nová fotovizitka a také výroční speciální razítko, které výročí netolické železnice připomíná. Před tím zazpívali herci z netolického ochotnického spolku Tyl několik písní a pak se křtilo podle známé lehce erotické scény z Ostře sledovaných vlaků – tedy na holou kůži.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena