Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Společně do minulosti. Na Ostrově ve Zdíkově a s chutí

ZDÍKOV - 14/9 2020 - 8:55 - Historické slavnosti opět dorazily v sobotu 12. září na Ostrov ve Zdíkově. Největší atrakcí tu byly šermířské souboje, doputovala i karavana soumarů z Grainetu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

"Lide urozený i prostý, budiž ti v patrnost dáno, že na panství Zdíkovském již po jedenácté velké klání rytířské k potěše vaší konati se bude. I mnohé další taškařice pro spokojenost vaši budou připraveny a s Boží pomocí nastrojeny. A proto pomněte, oře své osedlejte a do Zdíkova pospěšte," tak lákala pozvánka na Ostrov ve Zdíkově. Dlužno říci, že vůbec nelhala a vše co slíbila, se také splnilo.

Návštěvníci historických slavností spatřili a obdivovali kromě šermířských vystoupení i středověké hudebníky, sokolníky, orientální tanečnice, kejklíře, ohňovou show, loutkové divadlo a velkou bitvu. Součástí slavností bylo i dobové tržiště s ukázkami tradičních řemesel nebo středověká kuchyně. Pro děti bylo připraveno nejen divadlo, ale také několik výtvarných tvořivých dílen a po celý den i různé hry a soutěže.

Nálada tam byla ohromná! Malí, velcí, tlustí, tencí - všichni se náramně bavili. Množství lidí v historických kostýmech, karavana soumarů z bavorského Grainetu s koňmi, solí a ještě letní žízní, do dobových kostýmů se tu oblékly dokonce i sličné fotografky. Na to všechno hemžení shlíželo sluníčko z modré oblohy, která se později k večeru barvila do inkoustova. Ale ještě za světla jsme pro vás slavnosti obešli s redakčním canonem na krku...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena