Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Chroboly oslavily o víkendu hlavní mariánská pouť

CHROBOLY - 11/9 2020 - 8:14 - Spolu s prachatickou farností oslavili o víkendu v Chrobolech svátek Narození Panny Marie. Věřící si tak připomněli i význam tohoto svátku.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto: Petr Juhaňák

  

O víkendu dorazila do Chrobol hlavní mariánská pouť u příležitosti svátku Narození Panny Marie. V kostele při sobotním odpoledni vystoupila s duchovní hudbou mužská vokální skupina Vosk. „Krásná hudba, nádherný zpěv a především hluboký duchovní zážitek, při kterém se tajil dech,“ pochválil koncert správce chrobolského kostela Petr Jan Juhaňák.



Na koncert se podle správce kostela, který nám napsal své zážitky, přišla podívat spousta návštěvníků. „Gregoriánské chorály, oslavné skladby k poctě Panny Marie, ale i francouzské hudební modlitby si vysloužily potlesk od zaplněného kostela. Všichni stáli,“ popsal Petr Jan Juhaňák.



V neděli vystřídala zajímavý koncert slavnostní mše svatá, kterou odsloužil vikář Petr Plášil. „Otec Petr ve svém kázání zmínil význam tohoto svátku z pátého století pro církev i pro život každého z nás,“ napsal. Po obřadu si místní věřící připravili malé občerstvení pro všechny přítomné. K oslavám se pak v úterý připojil i převor vyšebrodského kláštera Justin Jan Berka s doprovodem devíti mnichů.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena