Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Festival Vivat Vila přinesl mladou hudbu, déšť, ale i čtení

PRACHATICE - 1/9 2020 - 14:00 - Poslední srpnový víkend Prachatice oživil hudební festival Vivat Vila v Kralově vile. Organizátoři z Živé vily si připravili i doprovodný program.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Pátek s deštivou sobotou v Prachaticích patřily multižánrovému hudebnímu festivalu Vivat Vila v Kralově vile. Organizátoři ze spolku Živá vila festivalem mimo jiné oslavili návrat do vily, kterou mají opět pronajatou. Festival, na který se přišly podívat zhruba čtyři stovky návštěvníků, byl podle organizátorů určen na podporu vily a oživení města.

Hlavní program probíhal z větší části na zahradě před vilou. Návštěvníkům však byl umožněn i volný pohyb po prostorách vily, kde si mohli například sednout do malé kavárny, zahrát si připravené deskové hry anebo si jen prohlédnout prostory.

Kromě hlavního programu v Kralově vile, se organizátoři na sobotu rozhodli uskutečnit všem volně přístupný doprovodný program. Členové spolku Živá vila chtěli tímto programem, který se odehrával v historickém centru, upozornit na nevyužitý potenciál některých míst.

Doprovodný program přinesl například povedená autorská čtení. „O literární pásmo v kavárně Madona i v čajovně U Hrušky byl nečekaný zájem a oba prostory byly naprosto kapacitně zaplněny,“ pochválila zájem návštěvníků předsedkyně Živé vily Barbora Koritenská a dále dodala, že má velkou radost z celkového velkého zájmu o doprovodné programy.

Festival nikterak neomezila ani propršená sobota. Na zahradě vily totiž byly připraveny stany a návštěvníci si tak mohli hudbu s občerstvením vychutnávat plnými doušky v suchu. „I přes nepřízeň počasí jsme s akcí nadmíru spokojeni a věříme, že to bylo důstojné zahájení našeho druhého působení v Kralově vile,“ doufá Barbora Koritenská. Organizátoři také doufají, že se povedený festival stane tradicí.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena