Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Slavnosti dřeva nahradilo pečení, pohádky i Hradišťan

VOLARY – 24/8 2020 - 12:18 – Uplynulý víkend měl být ve Volarech ve znamení Slavností dřeva. Po jejich zrušení kvůli vládním zákazům je nahradil víkend v muzeu a Hradišťan.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

V sobotním dopoledni se v muzeu roztopila pec, aby pánové Augustin Sobotovič a Miroslav Kutlák připravili první dobroty. O desáté se tak podávaly česnekové placky a houstičky a zakládal se kvásek na chléb. V průběhu další přípravy obsadily zadní trakt muzea děti, aby se podívaly na první pohádku divadla Mrak O Palečkovi. Pohádka se líbila a po ní se otevřela pec podruhé a chleba voněl až na náměstí.

Dámy a pánové z Velké lože pecařské byli spokojeni, že se vše povedlo a velký zájem je o tom přesvědčil, neboť po bochnících se jen zaprášilo. Během dopoledne se v muzeu uskutečnila také tvořivá dílna, kterou připravily knihovnice Ladislava a Marcela. Na odpoledne pak také napekli mistři pekaři tvarohové koláče a končilo se druhou pohádkou O ševci Kubovi a jeho ženě.

Tečku za sobotním dnem plným akcí udělal večer v kině Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Hradišťan netřeba příliš představovat. Ve Volarech tento soubor prezentoval průřez svou uměleckou činností v mnoha žánrech. Své písně sbírá hlavně na svém milovaném Slovácku, ale i dalších částech Moravy a nechybí samozřejmě i písně mnohých slovanských národů. - Byl to krásný večer, který se měl původně uskutečnit na volarském náměstí v rámci Slavností dřeva.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena