Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Argema přilétla do "Mexika", sekundoval jí Talisman

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ - 23/8 2020 - 14:33 - Česká rocková skupina Argema, působící ve světě hudby třicet osm let, vystoupila v pátek 21. srpna ve zdejším Sokolském areálu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Už od první písničky (!) si s uherskohradišťskou skupinou Argemou zpívalo několik stovek diváků koncertu. Tady u Sokolů na pravém břehu řeky Blanice je vždycky dobrá návštěvnost, ale tentokrát byla ještě mimořádnější. Špinavý záda, Jarošovský pivovar, Zámecké dědictví - jedna pecka střídala druhou, lid se výborně bavil a s kapelou skvěle spolupracoval.

Jméno dal kapele Argema, jak známo, největší africký noční motýl. Byla doba, kdy si svůj název musela na tehdejším panstvu tvrdě vyvzdorovat. "Škoda, že skupina už nehraje zábavy, to jsme si jí mohli užívat třeba čtyři hodiny v kuse. Teď trvají její koncerty jen asi hoďku a půl plus přídavek, ale jsou i tak moc fajn," svěřil se Martin, viditelně spokojený fanoušek Argemy a dobré zábavy.

O úvod i závěr večera se postarala contry, folková a popová předkapela a "afterkapela" Talisman. Jihočeská skupina ze Strakonic se prezentuje jako kapela pro společenské příležitosti, plesy, svatby či maturáky. Svým svěžím i důrazným vystoupením v Mexiku - Strunkovicích nad Blanicí - přesvědčila, že utáhne i velký koncert.

Pivo a různobarevné pití teklo proudem, na plotně se opékalo dobré maso a postupující večer přidával obloze nad siluetou kostela sv. Dominika stále tmavší modré závoje. Prý jeden z posledních letošních horkých letních dnů a večerů se naplňoval za zvuků skvělé hudby a zpěvu...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena