Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Dobré pivo i hudbu přinesl šestý ročník festivalu piva

PRACHATICE - 16/7 2020 - 18:10 - Šestý ročník festivalu piva v Prachaticích včera oživil Velké náměstí. K dobrému pivu zahrály a zazpívaly hned čtyři kvalitní kapely.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Přehlídku více než deseti malých lokálních minipivovarů nabídl v sobotu šestý ročník festivalu piva v Prachaticích. Velké množství návštěvníků mohlo ochutnat například pivo od rodinného minipivovaru Pacov nebo rodinného pivovaru Krušnohor. K pivu bylo možné si dát kebab nebo třeba klasickou klobásu s chlebem.

Více než dobrou náladu podtrhl hudební doprovod čtyř po sobě jdoucích kapel. Jako první se prezentovala s bluesovou a folkovou hudbou kapela Buczech Blues. Frontman kapely, zpěvák a kytarista Petr Vošahlík s kolegy zahrál posluchačům i něco ze své tvorby.

Na skleněné láhve a kytaru přišlo zahrát duo Flaškinet, které vzniklo v roce 2013. Příchozí tak mohli od dua, které zahrálo i ve studiu Ligy mistrů na ČT sport, zaslechnout moderní i klasickou hudbu. Se směsicí lidové hudby rozezpívala dvacetimetrový stan kapela Tabasker. Sympatická mužská kapela založena v roce 2014 zahrála i jednu z nejznámějších písní Věry Bílé Pas o panori.

Celý festival uzavřela čtvrtá kapela DiscoBalls. Sedmičlenná skupina z Prahy vznikla v roce 2006 a koncertuje velmi úspěšně i v zahraničí. Jejich první CD bylo v roce 2008 nominováno na cenu Anděl za nejlepší album roku 2008 v žánru ska&reggae.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena