Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Farmářský trh na Skalce zraje jako nabízené produkty

PRACHATICE - 16/8 2020 - 10:49 - Oslavou místní produkce jsou farmářské trhy, který se o sobotách konají na prachatické Skalce. Povedlo se to i v sobotu 15. srpna i za deštivého počasí.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Jak vyrůstá na záhonech a ve sklenících na zahrádkách v tomto pokročilém letním čase barevná úroda, tak vyzrává i nabídka na těchto trzích. Ten sobotní tomu přesně odpovídal. Nejvíc se nabízela zelenina všeho druhu, od petržele, přes česnek, rajčata, papriky, okurky, cukety, červenou řepou až třeba po krásný špenát mangold nebo dokonce balené voňavé seno. Zaujala nás i nabídka vyložených specialit, jako například Kahovské černé hořčice s medem nebo švestkového koláče.

Farmářský trh na prachatické Skalce je také příležitostí potkat zajímavé, šikovné lidi a dozvědět se třeba, co se chystá. Nechyběl na něm ani zkušený šumavský mistr sekáč David Vostrovský se svými vyhlášenými kosami. Hned nám také připomněl termín 5. července, kdy bude v Mlynářovicích pořádat Mistrovství ČR v sekání trávy kosou. Potkali jsme i kazatele Pavla Světlíka, který nás i vás v předstihu zve na chystanou tradiční výstavu hub do mázhauzu Staré radnice. Začne 25. září a měla by navázat na úspěšnou výstavu vloni, kdy houby rostly a předháněly se v počtu druhů...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena