Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Ateliér Seidl ve Volarech a vzbudil velké nadšení

VOLARY – 9/8 2020 - 14:59 – Volarskému Kulturně informačnímu centru se podařilo připravit mimořádně povedenou akci, která vzbudila velký zájem a nadšení.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

Do volarského muzea zavítal v sobotu Seidlův fotoateliér z Českého Krumlova a nabídl nejen místním možnost se nechat stylově vyfotit jen za cenu běžného vstupného do muzea. Byť se začínalo v jedenáct hodin, někteří nedočkavci přišli dříve – takový byl o dobové focení zájem.

Mnozí návštěvníci už přišli stylově oblečení v dobovém oblečení po rodičích, babičkách, dědečcích a předcích. Kdo jej neměl, tomu Zdena Mrázková s Miroslavou Hohneovou pomohly vybrat stylový obleček i pomůcku jako slunečník, deštník, pánům třeba fajfku a dámám knihu, nebo pěkný klobouk a pro děti hračky.

Za fotoaparátem seděla Olga Hintermüllrová, která vysvětlila, jak mistr Seidl fotil a každého podle toho seřídila. Postřižinskou náladu do Volar přivezl pár manželů Kozákových, kteří předvedli, jak to sluší s hlavním dopravním prostředkem té doby, kterým byl velocipéd.

Fotografování bylo krásné a využilo jej mnoho lidí - domácí, či turisté. Seidlův volarský den se vydařil a mnozí se ptali, zda bude další. Věříme, že Kulturně informační centrum na to uslyší, protože vydařená akce byla ukázkou cesty, jak si získat turisty i místní :)

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena