Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Netoličtí v sobotu opět tradičně poseděli pod lípou

NETOLICE – 9/8 2020 - 13:33 – Na netolickém náměstí se v sobotu 8. srpna opět sešli lidé na tradiční a oblíbené posezení pod lípou. Připraven pro ně byl dlouhý a bohatý program.

      

   Text: Jiřina Petrášková - Muzeum JUDr. Otakara Kudrny, foto IVAN JANOTA 

  

První vystoupení patřilo dětem. Divadélko KOS přijelo s pohádkou Jak se Janek neuměl rozhodnout. Malí diváci rozhodovali, co se má stát, jak má děj pokračovat. Na základě jejich hlasování věděl Janek, jakým směrem se má vydat na cestu. Odpověď ano zvolila většina obecenstva. Babička dostala buchty, trpaslík rozinku, Janek rozesmál princeznu. Sňatek s princeznou byl též odsouhlasen. V pohádce vše dobře dopadlo.

K posezení patří neodmyslitelně občerstvení a hudba. V letošním programu potěšila návštěvníky dechová hudba B. BRASS, kterou založil v polovině roku 2019 kapelník Václav Bouda. Dle jeho slov byly veškeré skladby aranžovány tak, aby je bylo možné zahrát v základním pětičlenném obsazení a chybět nemohlo ani taneční vystoupení.

Netolice navštívila také strakonická taneční skupina Rozálie. Která tančila ve stylu klasického country. Tanečnice a tanečníci předvedli mexické poznávací tance. V rámci svého vystoupení naučila Rozálie zájemce z veřejnosti jednoduchý kruhový tanec. Soubor sklidil u obecenstva obdiv za zpracování a zasloužený potlesk.

Dechová hudba B. BRASS hrála do půlnoci k poslechu, zpěvu a tanci klasickou lidovou muziku. Z hudebního projevu členů kapely bylo patrné, že je hudba baví. Velké poděkování pak patří všem, kteří se na přípravě akce města Netolice podíleli!

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena