Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Tři nadějné kapely a trochu deště přinesl Jazz! Yes!

PRACHATICE - 28/7 2020 - 12:02 - Už popáté se vrátil jazzový festival Jazz! Yes! na prachatické Velké náměstí. Posluchačům zahrály a zazpívaly celkem tři mladé kapely.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Jazzový festival Jazz! Yes! si našel cestu na prachatické Velké náměstí i popáté. Před pěti lety tu vystřídal známější Bohemia Jazz Fest, který město odmítlo podporovat. Letos Jazz! Yes! nabídl divákům celkem tři jazzové kapely. Jako první se představila kapela Jan Kavka Trio, která se prezentovala akustickým jazzem. V roce 2018 toto trio se svým debutovým albem získalo druhé místo na Jazzové sklizni.



Druhá kapela s názvem Marta Kloučková Quintet zazpívala a zahrála tvorbu z kuchyně frontmenky kapely. Marta Kloučková, která je textařkou a zároveň zpěvačkou kapely, se v letech 2017 a 2018 úspěšně prezentovala na dvou mezinárodních soutěžích, kde se dostala do semifinále a finále. Své druhé album EPIC! pak představila poslední vystupující kapela Purple is the Color. Mezinárodní kapela, tvořená i českým saxofonistou Štěpánem Flagarem, vyhrála v roce 2018 soutěž Central European Jazz Competition.
Na příjemnou kulturní podívanou se přišlo podívat více než sto diváků a to i přesto, že se tu a tam dostavil lehčí deštík.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena