Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Sousedská slavnost v Poštovní navzdory dešti chutnala

PRACHATICE - 12/7 2020 - 20:02 - Organizátoři naplánovali další dvanáctihodinovou Sousedskou slavnost v Poštovní ulici na sobotu 11. července. Z počátku je ale zlobilo deštivé počasí.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Od desíti do desíti patřila prachatická Poštovní ulice opět Sousedské slavnosti. Její organizátory ze spolku Živá vila, nadace VIA Živá komunita, spřátelené kavárny Nebe Sky a Čajovny U hrušky nejdříve pozlobila prudká změna počasí. Po nádherném, slunečném pátku se totiž prvním bodem sobotního sousedského programu muselo stát upevňování střechy stanu a zalepování dírek v plátně před drobným, ale vytrvalým deštěm. Naštěstí pohled do radaru v mobilu dával naději, že déšť kolem druhé odpoledne ustane. A to se také stalo.

Program původně rozplánovaný po hodinách se sice musel posouvat a improvizovat, sousedů sedících v družné debatě kolem stolů však postupně přibývalo. Nabídka dobrot za dobrovolný přípěvek byla doslova úžasná, od zeleninových misek a chlebíčků přes lákavé dortíky až po jahodové špízy a košíčky zdobené borůvkou, malinou a třešní - ty mizely jako první. V obležení byla stále výtvarná dílnička a také se jako šlágr letošní sousedské v Poštovní rozproudily stolní a společenské hry.

V pozdním odpoledni zaujalo návštěvníky jak vystoupení zpěvačky Martiny Pivoňkové s hudebníka Ivana Boreše, tak vyprávění Michala Pilouška Jak se dělá XTERRA. Michal poté usedl za bicí v kapele, která nadchla svým vystoupením sousedy, přilákala další návštěvníky z městského centra a všem poskytla nevšední hudební zážitek...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena