Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Volarský sekáč letos porazil v dešti Křovinátora

VOLARY – 12/7 2020 - 19:25 – Maxovy louky za volarským bazénem hostily v sobotu další ročník oblíbené soutěže sekáčů trávy kosou nazvané Volarský sekáč.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

Navzdory velmi špatnému počasí, které sekáči a dámy s kosou včetně nejmenších nepamatují, dorazili na Maxovy louky tři děti, osm žen a šestnáct mužů. Ti za velkého chladu a deště prokázali svou odolnost a otužilost a kosili svá políčka jako každý rok. Pánové kosili čtverec 7x7 metrů, dámy 5x5 metrů a děti 3x3 metry.

Pod zataženou oblohou zahájily děti a trojice jedné dámy a dvou chlapců ukázala, jak to umí a vítězná mladá dáma Mariana Gajarková předvedla doslova koncert s kosou. Ženy se musely potýkat s těžkou mokrou trávou, ale nic je neodradilo a pokosily své kousky bravurně a nejlepší z nich Marie Tupá střídá na pomyslném trůně Drahomíru Peškovou.

V mužské kategorii se čekal souboj mezi Františkem Šmolíkem a Miroslavem Šobrem. Jenže když se dva perou, vyhrává třetí a letos tomu tak bylo. Vítězství získal Miroslav Šejna časem 2:04:95 před Miroslavem Šobrem. Po mužské kategorii následoval oběd, kterým byl vynikající domácí guláš, který přišel opravdu vhod.

Ani letos nechyběla exhibice vítěze kategorie mužů Eduarda Šejny s pověstným Křovinátorem. Martin Janda coby Křovinátor to měl letos těžké a svému protivníkovi uznale pogratuloval. Moderní technika tentokráte na mokrou a těžkou trávu nestačila a člověk vyhrál na plné čáře. I letos oba pánové předvedli divákům skvělou show a úžasnou podívanou.

Škoda jen, že počasí bylo špatné a divácká kulisa byla proto letos slabší. Hlavní rozhodčí Ivo Stehlík na závěr mluvil o tom, že to letos pro všechny bylo o morálce a poděkoval za krásné souboje, vytrvalost a nezapomněl pozvat všechny na příští již třináctý ročník.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena