Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Dětský den v Osekách s divadelníky HEROSu a hasiči

PRACHATICE, OSEKY - 7/7 2020 - 10:29 - Dětský den v Osekách, místní části Prachatic, zcela ovládl v neděli 5. července hřiště a jeho okolí v Podolí. Výborně se bavily děti i jejich rodiče.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Jako první nás zaujaly projížďky na koni po hrázi malého vodního díla. Stálo tu i auto dobrovolných hasičů Oseky připravené na návštěvu dětí a prohlídku techniky. A taky dlouhá fronta na jediného koníka, který se ovšem viditelně také dobře bavil.

Na cestě nad vodní nádrží si děti mohly vyzkoušet pravé hasičské řemeslo, totiž hašení vodou na cíl. A co teprve horní hřiště! Tady nabídka zahrnovala například baterii skákacích hradů hned vedle velkého party stanu, chránícího rodiče i prarodiče před palčivým sluncem. Také tady se stála frontička, hlavně na hasičský víceboj upravený pro děti, s dvojím přeběhem lavičky, podlezením laťky a hašení na cíl vodou ze džberové stříkačky, kterou ovládali rodiče. A k tomu střelba z vodní pistole, ze vzduchovky nebo z luku na cíl, jízda na pedalu, suchozemské lyže pro dva, tvůrčí dílna i lákavé občerstvení. To všechno o body a razítka do soutěžního pasu. Prostě dětský den se tady vydařil.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena