Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Ve Starých Prachaticích se přátelsky vítalo léto

PRACHATICE - 6/7 2020 - 10:36 - Staroprachatský a ostrovský spolek přichystal v sobotu ve Starých Prachaticích tradiční Vítání léta. Hledalo se zlato nebo se střílelo ze vzduchovky.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Hned několik desítek návštěvníků přišlo tuto sobotu společně na Vítání léta. Tato tradiční událost pořádaná Staroprachatským a Ostrovským spolkem se opět uspořádala ve Starých Prachaticích. „Pořádáme to už několik let, a i když dříve tato událost byla k dětskému dni, tak akce nikterak nezměnila,“ uvedl jeden ze zakladatelů události Jaromír Šverák.

Počasí si pořadatelé a návštěvníci nemohli přát lepší, bylo jasno a teplo. Příchozí si mohli natrénovat první pomoc u stanu Červeného kříže, skočit si přes švihadlo, rýžovat zlato, vystřelit si ze vzduchovky, zaskákat si v nafukovacím hradu nebo se prostě jen přijít osvěžit vychlazenými nápoji. „Přišla sem spousta staroprachatických, ale jsou tu i lidé odjinud,“ zhodnotil Jaromír Šverák.

V neposlední řadě dorazili na událost mladí kynologové se svými psy, kteří všem ukázali, co už se naučili a dovedou. Opravdu přátelskou atmosféru povedené události doprovázela hudba a vůně opečených buřtů.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena