Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Záchranná služba slavila 20 let pomoci ve Volarech

VOLARY – 4/7 2020 - 8:56 – Záchranná služba už pomáhá ve Volarech dvacet let. A na den přesně se to rozhodla oslavit i s veřejností, kterou pozvala na volarské náměstí.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

Záchranná služba slavila dvacet let od otevření své volarské stanice v pátek 3. července. Služebně nejstarším a mediálně nejznámějším záchranářem tu je volarský meteorolog Ivo Rolčík. „Začali jsme 3. července 2000 v budově na Soumarské ulici a v té jsme dodnes. Byl to velký krok, díky kterému se zkrátila dojezdová vzdálenost z Prachatic i Vimperka,“ řekl nám.

Na náměstí byla připravena prezentace práce jihočeské záchranné služby. Mezi předvádějícími byl i služebně nejstarší řidič volarské stanice Jiří Vichr. „Už je to třicet let, co u záchranné služby jezdím. Je to náročné, ale krásné zaměstnání, které bych neměnil,“ řekl.

Ukázky techniky a práce záchranářů vyvolaly velký zájem veřejnosti. Cvičně se tu masírovalo srdce, fixovaly končetiny, přenášelo se na nosítkách a starší využili možnost měření tlaku a test na diabetes. Děti z mateřské školky i školáci na prázdninách se dozvěděli, jak se chovat na plovárnách, či jinde u vody nebo pravidla jízdy na kole, koloběžce a in-line bruslích. Záchranářka Kateřina Zvonařová vysvětlila dětem i dospělým, co je aplikace pro chytré telefony Záchranka a její možnosti.

Tak nezapomeňme, že zdravotníci mají číslo 155 a jsou vždy tam, kde je třeba pomoc. Ať už je to při šťastných chvilkách narození, ale i při těch těžkých, kdy jde o život a čas běží a někdy nechybí ani smutný konec. To vše k jejich práci patří a my jim za ni děkujeme.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena