Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Chrobolské knihobraní dává knihám nový život

CHROBOLY - 23/6 2020 - 9:28 - Knihobraní v Chrobolech se stává tradicí. Tentokrát nabídlo na dvanáct stovek knih. Ty si mohli milovníci čtení odnášet v hojném počtu.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

V sobotu mohli milovníci četby opět navštívit knihobraní v chrobolské klubovně dobrovolných hasičů. Knihobraní se tu nekonalo poprvé. „Měli jsme zájem tuto akci pořádat i v tomto regionu. Oslovili jsme Míšu Karvánkovou a díky ní tuto akci v tomto regionu začínáme pořádat již druhým rokem,“ potvrdila Lenka Šedinová, pořadatelka knihobraní.

Knihobraní si mimo jiné dává za úkol, aby i sociálně slabší měli možnost se dostat k četbě. Dále knihobraní předchází zbytečnému vyhazování knih, které by si rád ještě někdo přečetl. „Tato akce je pouze dobročinná a jejím účelem je přiblížit knihy dětem i dospělým, tak aby nebyly vyhazovány do odpadu a podobně. Návštěvníci si mohou odnést vše, co je zaujme a přinést knihy, které již doma nepotřebují,“ řekla Lenka Šedinová, která dále uvedla, že jediným platidlem na knihobraní je radost z odnesené knihy a dobrý pocit z darované knihy.

Při sobotním odpoledni si návštěvníci mohli vybírat například mezi populárními máyovkami nebo detektivkami od Agathy Christie či Dicka Francise. V neposlední řadě byly k mání i různé časopisy. „Návštěvníci si pokaždé odnesou tak jednu čtvrtinu vystavených knih,“ prozradila Lenka Šedinová.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena