Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Město děkovalo lidem za obětavost v koronakrizi

PRACHATICE - 20/6 2020 - 10:47 - Zábavné odpoledne jako poděkování těm, kteří za nouzového stavu obětavě pomáhali druhým, se konalo v pátek 19. června v prachatickém parkánu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Jídlo, pití, stoly s omalovánkami, výstava roušek a fotografických portrétů lidí z doby koronavirové krize v Prachaticích, a k tomu skákací hrad se skluzavkou a řetízkový kolotoč - to všechno provázelo páteční odpoledne v parkánu. Jako velmi užitečný se brzy ukázal i velký párty stan.

První tóny v přírodním amfiteátru parkánu patřily českobudějovické kapele Dixie Old Boys. Ta je složena z mezinárodně zkušených jihočeských muzikantů, prý je jich skoro polovina z Prachatic, kteří se věnují své celoživotní lásce – dixielandu a swingu. A na vysoké úrovni, jak také od první písničky předváděli.

Po hudebním úvodu uvolnili stále mladí "staří páni" mikrofony představitelům města. Návštěvníky, dospělé i děti, nejprve přivítal radní Petr Kolín, který poté předal slovo starostovi Prachatic Martinovi Malému. "Scházíme se po období, které nás všechny zasáhlo. Mnozí z vás byli v první linii a starali se o spoluobčany nejvíce ohrožené koronavirem. Další zase stejně obětavě a nezištně pomáhali všude, kde bylo třeba. Všem vám patří naše slova díků," uvedl mimo jiné starosta a dodal: "Nebylo to období jednoduché. Budeme jen rádi, když se nebude opakovat a my všichni si budeme moci užívat života ve zdraví."

Zejména pro nejmenší byl připraven malý dárek - lízátko s nápisem Město Prachatice - Od nás pro vás. To bylo heslo zápasu s koronavirovou krizí ve městě a zejména Pozdravů z Prachatic, které připravovala Hanka Rabenhauptová spolu s Janem Voldřichem ze Studia JVP. Na pěti komponovaných pořadech spolupracovalo tehdy více než půl stovky aktivních a tvořivých lidí. I jim patřilo páteční poděkování.

Z původně ohlášené krátké přeháňky se odpoledne rychle vyvinul prudký liják, který zahnal všechno pod střechu velkého stanu nebo ke zvukařům v čele s Jakubem Weissem. Kouzelné bylo, že dixielandová kapela, také skrytá pod plachtovou střechou, nepřestala hrát a zpívat, takže všichni diváci a posluchači se mohli těšit z nevšedního zážitku - skvělé muziky v kulisách proudů deště a bubnování dešťových kapek.

Poté, co se živly umoudřily, mohlo odpoledne nazvané Poděkování pokračovat. V dalším programu se představili mladí muzikanti ZUŠ Prachatice v rockové kapele Instrumental, pro které to bylo zároveň rozloučení se školním rokem. Po nich přišli ke slovu osvědčení country hudebníci, kteří si říkají Husmeni, a závěr patřil prachatickému hudebnímu uskupení Návraty, které hraje pop, rock, country, lidovky i vlastní skladby. Prostě samí šikulové... 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena