Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Nové workoutové hřiště za milion už slouží lidem

PRACHATICE – 17/6 2020 - 12:00– Nové prachatické workoutové hřiště už slouží veřejnosti a dnes se dočkalo slavnostního otevření. Určeno je pro všechny od devíti od 99 let.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL

  

Hřiště vybudovala prachatická radnice. Jde o projekt, který inicioval a připravil místostarosta Miroslav Lorenc a stál i s DPH necelý milion korun. Výstavbu hřiště podpořila i Nadace ČEZ a postavila ho firma ONYX wood bratrů Bicanů. Jde o první hřiště svého druhu v Prachaticích, které je určeno široké veřejnosti hlavě k podpoře její obratnosti a kondice.

Prvky hřiště navrhoval prachatický workoutový a parkourový trenér Václav Mráz podle zadání radnice. „Chtěl jsem, aby to využila i škola Národka, která je u hřiště a mohli sem chodit při tělocviku. Jsou tu i prvky, které už dnes v tělocvičnách škol nejsou,“ řekl místostarosta Miroslav Lorenc. Hřiště je ale určeno třeba i pro rodiče, kteří mohou nechat na hřištích vedle hrát své malé děti a sami si zacvičí na workoutovém hřišti. Stejně tak bude nové hřiště sloužit i pro širokou veřejnost a sportovce.

U provozního řádu tu zájemci najdou vzory cvičení a také si tu mohou přes QR kód stáhnout do svého mobilu aplikaci, která jim s cvičením poradí. Další podobná hřiště by rád Miroslav Lorenc viděl třeba u bývalé střelnice, na Tankovce nebo u Huláku a Tatranu. Kdy by mohla vzniknout, ale zatím není nejasné.

Nadace ČEZ podpořila vznik hřiště částkou 350 000 korun. Nadace takto přitom podpořila už 500 hřišť po celé České republice a zhruba sto z nich je v Jižních Čechách. Ročně nadace rozděluje na 150 000 000 na nejrůznější projekty. „Jsem rád, že se naše peníze, a jsou to jen peníze, proměnily v něco užitečného,“ řek František Lust, který nadaci na otevření zastupoval.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena