Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: V Mezigenerační zahradě vysévali nový trávník

PRACHATICE - 8/6 2020 - 13:18 - Víkend otevřených zahrad pokračoval v neděli 7. června v Dobrovolnickém centru poděkováním za boj s koronavirem. A také obnovou trávníku.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Speciální program měl druhý den Víkendu otevřených zahrad v Dobrovolnickém centru v prostorách prachatického KreBulu. "Pozvala jsem hosty, kteří účinkovali v pěti vysíláních Prachatických videopozdravů na kabelové televizi Studia JVP v čase vyhlášeného nouzového stavu. Všem, kteří přišli na toto setkání dobrovolníků, se dostalo poděkování za jejich aktivitu v době nejtužší koronavirové krize, odnesli si květinu, psaníčko ze Semínkovny, svou fotografii z vysílání a dobrý pocit, že společně se dá zvládnout všechno."

To nám řekla Hanka Rabenhauptová z kanceláře starosty města, která sama byla nepřehlédnutelnou osobností koronavirového času v našem městě a vedle vysílání vedla 53 dní velmi důležitou krizovou linku call centra na radnici. "Když nám zhruba v polovině března řekli, že všichni na ten virus asi umřeme, rozhodla jsem se něco dělat. A tak se zrodily Prachatické videopozdravy, pro Vás od nás, pro vaši radost, pohodu i poučení. Všechno nebylo úplně jednoduché, ale i dnes, při setkání se spolupracovníky a dobrovolníky, kteří se toho aktivně zúčastnili, vidím, že to mělo smysl," dodala. Prachatické videopozdravy jsou stále k shlédnutí na městském webu zde.

Zatímco se na projekční plochu dobrovolnického centra promítaly obrázky z jednotlivých televizních relací, jejich aktéři si u čaje, kávy a zákusků s chutí zavzpomínali na svá často první vystoupení před kamerou. Kdy mladí i starší, lidé různých profesí a oborů, měli co říci, snažili se plnit pokyny kameramana a režiséra Jana Voldřicha, ale tréma před okem kamery, kterou dobře znají i profesionálové, jim to moc neulehčovala. Kdo jim nenápadně, ale moc pomáhal, byla zase Hanka RH+...

V rukách Zdeňka Krejsy, ředitele KreBulu a patrona dobrovolníků, který také dostal za odměnu od Hanky Rabenhauptové květinu, se v závěru setkání objevil pestře pomalovaný pytel s osivem. "A teď si na našem dvorku před mezigenerační zahradou zahrajeme na rozsévače a rozsévačky," zazněl pokyn. Všichni si nabrali plnou hrst semínek trav. Pak je na povel rozsévali v místech, kde tráva nejvíc utrpěla pod botami řemeslníků, kteří se podíleli na probíhající rekonstrukci budovy. A vysévalo se opět mezigeneračně...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena