Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Druhý workshop děti naučil, jak vyrobit svíčku

PRACHATICE - 5/6 2020 - 10:46 - Druhý workshop pro děti od sedmi let, co rády tvoří, uspořádalo opět ve středu Komunitní centrum zdravotně postižených a seniorů.

      

   Text a foto: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Vládní restrikce pomalu ochabují a proto prachatické Jihočeské centrum rovných příležitostí vymyslelo program pro děti od sedmi let a seniory. Tuto středu se v dopoledních hodinách uskutečnil již druhý ze čtyř workshopů pro děti v místnosti Komunitního centra zdravotně postižených a seniorů.



Stejně jako před týdnem vedly kurz lektorky Dita Čadová a Jitka Volfová. Tentokráte však přešly z malování horkým voskem na výrobu svíček. Oproti prvnímu workshopu se řady dětí rozrostly, ovšem přátelská atmosféra z minula zůstala zachována. Po dokončení výroby svíček ještě děti stihly namalovat pár obrázků.



Dětem byla při výrobě svíček po ruce také ředitelka Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory a vedoucí jeho pracoviště v Prachaticích Hanka Vlasáková. „Děláme to teď, kdy se děti i senioři potřebují odreagovat a něčím se zaměstnat. Myšlenka workshopů byla určena zprvu pro seniory, protože v období pandemie měli strach, byli zmatení nebo se báli. Workshopy však zaujaly i děti a proto jsme jim také vyhověli,“ řekla pro PRACHATICKOnews.cz Hanka Vlasáková.



Série workshopů, které jsou všechny zdarma, bude pokračovat. Tentokrát tvořivé dílny vystřídá workshop věnovaný tématu Od bolesti do radosti a to příští středu opět od devíti hodin v místnosti Komunitního centra zdravotně postižených a seniorů.



Pod vedením psychoterapeutky Květy Kadlecové se zájemci budou moct naučit jak pracovat třeba se smutkem a depresí. Další tvořivé dílny pro děti se pak budou konat 17. června opět od devíti hodin dopoledne v místnosti Komunitního centra zdravotně postižených a seniorů. Děti se mohou těšit, že si vyzkoušejí malování na kameny.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena