Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Chcete pracovat v Německu? Němčina a auto jsou základem

 PRACHATICE - 25. října 2019 - 9:50 - Ještě dnes, v pátek 25. října od 9:00 do 13:00, bude pro zájemce otevřena výjezdní kancelář personální agentury aartos umístěná v salonku restaurace Almara v Prachaticích. Desítce zájemců z těch, kteří ji navštívili včera, pomohli její dva specialisté udělat první kroky k získání práce v Německu.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Milada Přibylová

   "Nejvíc šancí uplatnit se mají řemeslníci, například tesaři, truhláři, řidiči vysokozdvižných vozíků a další řemeslné obory. Příslušné vzdělání, školení, dovednosti a praxe jsou samozřejmě předností. Úplný základ je však dobrá němčina a mobilita, neboli auto," shodují se mladí manažeři aartosu Viktor Brynda, vedoucí kanceláře ve Strakonicích, a Jaroslav Šimsa, který vede kancelář v Klatovech. 

   Mezi zájemci o práci v Německu, kteří do mobilní kanceláře v Almaře přišli v pátek, byla v tomto první kroku úspěšná dobrá desítka lidí. Mohou pracovat třeba jako lakýrníci nebo při kompletačních pracích, jako je například montáž karavanů u bavorské firmy Knaus nedaleko hranic. Zpočátku pod agenturou, a když se osvědčí, tak se mohou stát kmenovými pracovníky zahraniční firmy.

   "K základním předpokladům ovšem patří především zájem lidí, jejich přístup a ochota na sobě pracovat," dodávají manažeři Jaroslav Šimsa a Viktor Brynda. "Někteří lidé k nám přicházejí a ptají se - co nám můžete nabídnou? Ale větší šanci mají ti, kteří přijdou sami i svlastní nabídkou toho, co umějí."

   V debatě jsme se v příjemném prostředí salonku v Almaře dostali také k řadě souvisejících otázek. Například jaké mohou být pohnutky lidí, kteří hledají práci v zahraničí, zda jsou na to ze škol či učilišť dobře připraveni, k čemu jim může být dobrá pracovní agentura nebo jaké jsou rozdíly ve výpovědních lhůtách v Německu a u nás - to se úzce dotýká termínů nástupu do nové práce. Slíbili jsme si, že se k těmto otázkám, či spíše odpovědím na ně, vrátíme.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist