Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Rodičovský konflikt očima dětí. Benefiční vernisáž výstavy

 PRACHATICE - 17. října 2019 - 17:25 - Rodičovský konflikt očima dětí nesla název výstava obrázků a její benefiční vernisáž, kterou 11. října uspořádalo Krizové centrum - centrum pomoci rodině a dětem při Portusu Prachatice. Vernisáž provázely až mrazivě věrně sehrané scénky z neutěšeného rodinného života, děti využívaly zeď vzkazů, na nejlepší malíře čekaly pěkné ceny a došlo i na křest a prodej kalendáře z nejlepších obrázků.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk a Milada Přibylovi

  

   "Cílem výstavy bylo široké veřejnosti přiblížit, zda a jak děti vnímají konflikt mezi rodiči. Neočekávali jsme, že budou návštěvníci odcházet nabiti pozitivní energií. Chtěli jsme naopak kontroverzně upozornit na to, jak hodně děti chápou. Jak při hádkách rodičů ztrácí pocit jistoty a bezpečí. Protože o to tu jde především. A když jeden z návštěvníků na zeď vzkazů napsal, že nejsilnější pro něj byl fakt, co vše si děti uvědomují, víme, že tato akce měla smysl," uvedla Kateřina Borovková, vedoucí Krizového centra.



   Během vernisáže se dostalo ocenění 15 nejlepším malířům ve třech věkových kategoriích. "Celou akci provázely krátké, výstižné, dramatické  scénky z rodinného života pod taktovkou dětí z Podivného divadla při DDM Prachatice. Na závěr pak nechyběla ani odborná vsuvka v podání hosta vernisáže, vztahového psychologa Mgr. et Mgr. Pavla Rataje," dodala Kateřina Borovková.



   Vernisáž obrazů pojali organizátoři velkoryse, což umožnily velké prostory Národního domu, a také benefičně. Návštěvníci totiž mohli přispět libovolnou částkou či zakoupením kalendáře z výherních obrazů na rok 2020. Akci mimo jiné podpořila i nadace Divoké husy částkou 10 000 korun. Celý výtěžek bude využit na rozšíření stávajících prostor Krizového centra.

   Pokud jste snad zmeškali vernisáž výstavy a rádi byste pochopili jeden komentář její účastnice, která práce ohodnotila slovy "...tak různorodé ztvárnění konfliktu a přitom stejné", můžete navštívit Kavárnu Nebe v Prachaticích, kde budou obrazy z projektu Rodičovský konflikt očima dětí vystaveny od 21. října nejméně po tři týdny, podle zájmu návštěvníků. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist