Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Kriminalisté mají výsledky DNA. O příčinách výbuchu dál mlčí

 LENORA – 16. října 2019 - 19:09 - Jihočeští kriminalisté dnes 16. října zveřejnili výsledky genetických testů muže, jehož tělo bylo nalezeno v bytovém domě v Lenoře u místní pece. Dům zničilo 3. října krátce po čtvrté hodině ráno několik ničivých explozí. Experti na DNA nyní konečně umožnili muže identifikovat.  

 Text a foto: Lukáš Karbulka

   „Provedená genetická expertiza potvrdila totožnost zemřelého muže, který byl v domě nalezen. Jednalo se o 53letého obyvatele obce Lenora,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Jde přitom o muže, který v domě žil a který měl se sousedy, podle jejich slov, řadu sporů v průběhu osmi let.

   K příčinám explozí se policie stále nevyjádřila. Podle mluvčí Štěpánky Schwarzové se je stále nepodařilo stanovit. Čeká se na výsledky znaleckých posudků. Podle obyvatel sousedních dvou domů, se kterými jsme mluvili, po domě mrtvý muž rozmístil plynové lahve, polil je a sebe benzínem a vše zapálil.

   Obyvatelé přitom měli při explozi obrovské štěstí, protože zděný dům se při ní rozpadl a tlaková vlna a jedovaté zplodiny hoření tak mohly uniknout ven. Kdyby měl dům pevnější konstrukci, byly by následky zřejmě tragičtější.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist