Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Na prvním veletrhu sociálních služeb: Podpora, pomoc, péče

 PRACHATICE - 15. října 2019 - 22:55 - Celkem 21 poskytovatelů sociálních služeb, 16 poskytovatelů s 28 registrovanými sociálními službami, pět poskytovatelů doplňkových služeb a mnoho dalšího - to byl veletrh sociálních služeb, který se konal minulý týden ve velkém sále společenského centra Národní dům v Prachaticích.

 Text: Hanka RH+ Rabenhauptová, foto: Zdeněk Přibyl

   K úvodnímu výčtu aktivních účastníků si můžete ještě dále doplnit přítomné - poslanec, místostarostové, ředitel úřadu práce a kolem dvou set lidí, včetně čtyř škol, dále čtyři kulturní vystoupení, promítání DVD k sociálním službám, projednání komunitního plánu - ještě takový byl Veletrh sociálních služeb v Prachaticích ve středu 9. října.



   V rámci Týdne sociálních služeb ČR tak proběhl historicky poprvé tento nový formát informování veřejnosti o sociálních a doprovodných službách. Každý z oslovených dostal prostor jednoho stolu, stojany s označením poskytovatele s kontaktem a hlavně nabídku ke kreativnímu prezentování svých služeb. Podařilo se.



   Veletrh navštívili hosté - poslanec Parlamentu ČR Ondřej Babka, místostarostové města Prachatice Jan Klimeš a Miroslav Lorenc, zastupitel Zdeněk Krejsa, členové sociální komise Rady města Prachatic, místostarostka Husince Eva Grunská, ale také ředitel Úřadu práce ČR, kontaktního pracoviště Prachatice, ředitelé sociálních zařízení, zařízení, která poskytují sociální a doprovodné služby či zástupci spolupracující organizace SOS Šumavsko.

   Všichni hosté, ale především veřejnost, se mohli u jednotlivých stolů informovat o každé službě, mohli si vyzkoušet něco z jejích aktivit, ať již to byla například enkaustika, navlékání korálků, malování temperami, vystřihování, pletení na hrábích, vylosování si KPZ první pomoci. A také vyzkoušet si poskytnutí první pomoci, navštívit „pojízdný Prachatický dobročinný obchůdek“, vyzkoušet si podavače a další pomůcky, pomůcky na aktivizaci očí, vytočit si otázky v kole štěstí…


   Místostarosta Jan Klimeš společně se zástupci Chytré péče z Prahy předali první hodinky s chytrou péčí (tísňovou péčí) v rámci projektu Smart city, podpořeného Jihočeským krajem, seniorce z Prachatic. Byl projednán Komunitní plán rozvoje sociálních služeb na léta 2020 až 2022 s veřejností za organizace SOS Šumavsko. 

   Na závěr byla promítnuta ochutnávka video Katalogu poskytovatelů sociálních služeb ORP Prachatice, čtyř příběhů hlavních aktérů z dílny TV ŠRUMEC Václava Maliny a za asistence Hanky RH+.

   V programu čtyřikrát vystoupil Senior country klub SenSen Prachatice. Doplnily ho děti ze Základní školy Prachatice, Zlatá stezka 145. S organizací akce pomáhali také dobrovolníci z Dobrovolnického centra Prachatice. Děkujeme.

   Soupis hlavních vystavovatelů najdete zde.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist