Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Hospic sv. Jana N. Neumanna dostal darem sociální automobil

 PRACHATICE - 13. října 2019 - 10:01 - Půl stovky podnikatelů z Prachaticka přispělo na nový sociální automobil pro Hospic sv. Jana N. Neumanna, Domov Matky Vojtěchy a Domácí hospic sv. Jakuba v Prachaticích. Klíčky od sociálního automobilu Dacia Dokker předal ve čtvrtek 10. října Rudolf Adam ze společnosti Kompakt s.r.o. Poděbrady do rukou Šárky Pechkové, sociální pracovnice prachatického hospicu. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Jak nám řekla Markéta Nováková, vedoucí projektu Sociální automobil ve společnosti Kompakt, jednání s podnikateli na Prachaticku bylo velmi úspěšné.

   Podle slov ředitele prachatického hospicu Roberta Huneše bude nový sociální automobil sloužit hlavně pro nedávno otevřený Domácí hospic sv. Jakuba v Prachaticích. "Vozit se v něm budou například skládací postele, a k tomu se auto výborně hodí," uvedl ředitel Huneš. Zároveň poděkoval osobně přítomným podnikatelům a také všem, kteří se na realizaci projektu podíleli.

   Podle potřeby je možné si automobil dále upravovat. "Nejčastěji se do něj například montují vhodné nájezdové ližiny," potvrdil variabilnost sociálního automobilu Rudolf Adam ze společnosti Kompakt.

   Sociální automobil je vysoce uznávaným projektem společnosti Kompakt, s.r.o. Poděbrady. Jeho podstatou je jednoduchá, ale účinná myšlenka. Za spoluúčasti firem a společností se snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak postižených a znevýhodněných lidí. V celé České republice předala už společnost od roku 1997, kdy začala projekt uskutečňovat, 790 sociálních automobilů.    

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist