Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatické duo Karel a Karel došlo pro zvláštní cenu poroty 

 PRACHATICE – 8. října 2019 - 23:33 - V sedmém ročníku soutěže o titul Senior roku uspěli i dva Karlové z Prachatic. Z Prahy si přivezli zvláštní cenu poroty Karel Rabenhaupt a Karel Hrůza. Cenu Senior roku vyhlašuje projekt SenSen Nadace Charty 77.  

 Text: Kateřina Přibylová, foto poskytla RH+

   Oceněné duo z Prachatic je tu mezi seniory dobře známé. „Karel Rabenhaupt a Karel Hrůza se více než sedm let pravidelně po celý rok týden co týden věnují seniorům z Prachatic i okolí. Učí je pracovat na počítači, zasvěcují je do kouzla fotografie, pořádají nejrůznější přednášky, výstavy i soutěže. Vše odborně, mile a bez nároku na odměnu,“ řekla Hana Rabenhauptová, která má na prachatické radnici na starosti komunitní plánování.

   Seniorkou roku 2019 se stala Lidmila Pekařová z Pardubic, první místo v kategorii Nejlepší klub získalo Společenství vdov a vdovců ze Zlína. Do Zlaté síně SenSenu vstoupil chirurg Pavel Pafko. Cílem ceny je upozornit širokou veřejnost na nejstarší spoluobčany, kteří i přes svůj věk zůstávají aktivní, zapojují se do dění kolem sebe a obětavě a nezištně pracují pro druhé.  

   Patronát nad Cenou Senior roku převzala i v letošním sedmém ročníku herečka a filantropka Simona Stašová. Vyhlášení laureátů proběhlo 30. září v Pražské křižovatce v Praze. Slavnostním ceremoniálem provázela herečka a moderátorka Tereza Kostková a odpoledne zpestřilo hudební vystoupení folkové skupiny Spirituál kvintet.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist