Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Zimní zahrada hostí 50 let domu dětí ve fotografiích

 PRACHATICE - 8. října 2019 - 8:44 - Unikátní výstavu hostí v těchto dnech Zimní zahrada prachatické Nové radnice. Najdete tu fotografie ze života Domu dětí v Prachaticích v jeho počátcích, než začal fungovat v bývalém Posádkovém domě armády, ale i z doby o něco novější. Výstava potrvá do 31. října.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk a Milada Přibylovi

   "Dům dětí a mládeže v Prachaticích totiž oslaví 31. října své 50. narozeniny od doby, kdy začal fungovat v Ševčíkově ulici v bývalém Posádkovém domě armády, kde působí dodnes. Právě této příležitosti je věnována výstava v Zimní zahradě Městského úřadu Prachatice," řekla nám vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková, kurátorka výstav v Zimní zahradě.

   Výstavu zahájil ředitel Domu dětí a mládeže Prachatice Jiří Machart. Připomněl začátky a vývoj organizovaných volnočasových aktivit mládeže v Prachaticích. Postupně ho doplnili další "pamětníci", počínaje Lumírem Vozábalem, dlouholetým vedoucím přírodovědného kroužku. A pak se vzpomínalo, listovalo v albech, ochutnávaly dobroty...

   Mezi vernisážovými hosty byla řada lidí z "domečku", kteří se po léta starali o zábavu, volný čas i poučení tisíců dětí. Jsou prostě nezapomenutelní a vystavené fotografie to dokládají. Nenechte si tuto výstavu ujít!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist