Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Z krizové rezervy kraje dostane Lenora navíc až dva miliony

 ČESKÉ BUDĚJOVICE/LENORA - 5. října 2019 - 8:45 - "Kraj organizuje sbírku pro lidi postižené výbuchem domu v Lenoře. Nad rámec sbírky pak sám uvolní z krizové rezervy částku do dvou milionů korun," sdělila nám o půlnoci hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

 Připravil: (luk)  

   Jihočeský kraj zřídil k dnešnímu dni - sobotě 5. října - účet veřejné sbírky, na který lze zasílat finanční pomoc lidem, které postihl výbuch v bytovém domě v Lenoře na Prachaticku. Na číslo 370707070/0300 můžete okamžitě posílat jakoukoli částku určenou na zmírňování a odstraňování následků výbuchu plynu, ke kterému zde došlo ve čtvrtek 3. října.

   Neštěstí v Lenoře si vyžádalo jeden lidský život, dva obyvatelé jsou zraněni těžce a sedm lehce. Hasiči z domu evakuovali celkem 19 osob. Předběžná škoda je 10 až 15 milionů korun.

   „Vzhledem k počtu lidí bez přístřeší a k chladnému podzimnímu počasí je nutná okamžitá pomoc,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská, která na místo, coby předsedkyně krizového štábu kraje, ve čtvrtek neprodleně vyrazila. Ubezpečila všechny, že bude následující dny a týdny v kontaktu se starostou obce Antonínem Chrapanem, aby zjistila, jakou pomoc obec od kraje potřebuje nejvíce. „Od starosty budeme získávat průběžné informace, jak můžeme pomoci. Jedním z prvních kroků, které může kraj pro zmírnění následků výbuchu udělat, je uspořádání sbírky,“ doplnila Stráská.

   Nad rámec sbírky uvolní kraj ze své krizové rezervy částku do dvou milionů korun, která bude určena na bezodkladnou likvidaci následků škod.

 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist