Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vichřice na Prachaticku způsobila většinou výpadky proudu

 PRACHATICE – 30. září - 2019 - 14:54 - Větrná bouře Mortimer, která napáchala velké škody hlavně na sever od Jihočeského kraje, se dotkla i Prachaticka. Potvrdilo se ale, že pro náš kraj platilo jen nízké riziko nebezpečí a v našem regionu nejsou hlášeny větší škody. Prachaticko a zejména Prachatice tak postihly hlavně výpadky elektrického proudu.  

 Text a foto: Kateřina Přibylová

   Prachatice se potýkaly s výpadky od brzkého rána. Nakonec kvůli nim musely omezit výuku některé školy, jako třeba gymnázium, a obchody – potíže hlásili také návštěvníci České pošty nebo Lidlu.

Na silnicích dělaly problémy řidičům většinou jen menší větve. (kat)

   Vítr pak škodil i po rozednění a v jedenáct hodin hlásili energetici v Jihočeském kraji pět tisíc domácností bez elektřiny. Pracovníci e.onu informovali o čtyřech tisících postižených domácností v Prachaticích. Tady se podařilo dodávky obnovit až kolem třinácté hodiny.

   Obnovování dodávek přitom nešlo hladce a proud znovu vypadával na některých místech často po pár vteřinách. Pracovníci e.onu odstraňovali poruchy na vysokém napětí například nad Husineckou přehradou a Starými Prachaticemi nebo u Nové Pece a na Borovoladsku.

   Problémů na silnicích ale tolik nebylo. V okolí Prachatic jsme žádný větší strom na silnici neobjevili. Výstraha meteorologů před silným větrem platí dnes 30. září do devatenácté hodiny.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist