Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vyznavači nakládaných utopenců a sýrů se nemohou dočkat

 STARÉ PRACHATICE, OSTROV - 26. září 2019 - 9:36 - Doufáme, že jste včas uposlechli pozvání organizátorů tradiční soutěže o Nejlepšího utopence a nakládaný sýr, tlumočené opakovanou pozvánkou v našem internetovém deníku, a včas naložili buřty a sýry. Teď už oba produkty jistě slibně zrají ve sklenicích a je čas začít se těšit na finále soutěže.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

   To se uskuteční v sobotu 5. října na tradičním místě, v hostinci Na kovárně ve Starých Prachaticích. Informovali nás tom za organizátory soutěže, aktivní osadníky ze Starých Prachatic a Ostrova, Jaromír Šverák, předseda osadního výboru, a Bohumil Toms.

   Orientační časový harmonogram soutěžního večera najdete přehledně vyobrazený na grafické pozvánce v tomto článku. Příjem soutěžních vzorků bude mezi 17. a 18. hodinou. Poté se pustí do zodpovědné práce soutěžní komise.  Bude mít na hodnocení vzorků vymezený čas, a sice do 19:15 hodin. Oproti minulým ročníkům se však letos dočkáme několika změn.

   Až komise skončí svou práci, vypukne ve čtvrt na osm volná zábava a konzumace vzorků. A to je novinka, protože dřív museli mlsouni počkat až po vyhlášení výsledků soutěže, teď se dostanou "k lizu" mnohem dříve.

   Utopence budou moci hodnotit vedle komise i příchozí, a to podle propracovaného systému, zaručujícího objektivitu a spravedlnost. Postaráno je také o hudební doprovod - na starost si ho vezme DJ Mladá krev. Organizátoři nelpí ani na původním množství odevzdávaných vzorků, může jich být i o něco méně. Kdo by měl pochybnosti, může se poradit třeba zde.

   Vyhlášení vítězů je letos naplánováno na večerní půl desátou. V utopencích dostanou ceny první tři nejlepší v kategoriích klasika a v kategorii speciály (tedy v kečupové či jiné omáčce). Na ceny se mohou těšit i tři autoři nejlepších nakládaných sýrů. Cena útěchy v podobě velkého rohlíku pak čeká na všechny ostatní soutěžící a dostanou ji při vyhlašování výsledků přednostně.

   Tak přijďte, přineste své vzorky anebo přijďte třeba jen ochutnat a možná i podle chuti odevzdat někomu svůj hlas. A hlavně se dobře pobavit. A také se podívat, jak se umí bavit osadníci ze Starých Prachatic a Ostrova!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist